Actieradius Elektrische Fiets

Alles over de actieradius van een elektrische fiets

Wat is de actieradius?

De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoeveel u kunt fietsen met een accu totdat u deze weer op moet laden. Met name de capaciteit van de accu, de hoeveelheid energie (Wh) die de fietsaccu levert, is bepalend voor de actieradius van de elektrische fiets. Naast de mate waarin uw accu is opgeladen wordt de afstand die u met uw elektrische fiets kunt fietsen mede beïnvloed door verschillende factoren;

Welke factoren hebben invloed op de actieradius?

 • Het gewicht van de elektrische fiets
  Het totale gewicht wat u meedraagt op uw fiets; waaronder het gewicht van de elektrische fiets, de fietser zelf, eventuele bijrijders (kinderen) en uw bagage hebben invloed op de hoogte van de actieradius. Hoe meer gewicht, hoe lager de actieradius zal zijn.
 • De weerstand van de elektrische fiets
  Een hogere weerstand die u op uw elektrische fiets ervaart bij bijvoorbeeld heuvelachtig landschap (met hoogteverschillen), een lage bandenspanning, harde (tegen)wind zal leiden tot een lagere actieradius.
 • De ondersteuning van de elektrische fiets
  Bij een lage ondersteuning (programma keuze) trapt u zelf meer, waardoor de accu minder energie verbruikt en deze langer meegaat.
 • Het schakelen met de elektrische fiets
  De manier van schakelen heeft ook invloed op de actieradius. Start bijvoorbeeld nooit in een zware versnelling, want dit heeft een negatieve invloed op uw actieradius. Begin in de laagste versnelling en schakel trapgewijs door.
 • De sensor van de elektrische fiets
  De actieradius kan verschillen per sensor: trapkracht- of rotatiesensor. Bij een trapkrachtsensor, die reageert op uw kracht/inspanning, is een grotere actieradius mogelijk.
 • De staat waarin de accu verkeert
  De mate waarin de accu is opgeladen heeft invloed op de accu en de actieradius. Ook de staat waarin de accu verkeert. Hoe ouder de accu, hoe lager de actieradius.

Welke accu & actieradius kiest u voor uw fiets?

Welke afstand u wilt gaan fietsen is belangrijk voor de keuze die u maakt m.b.t de benodigde accu en actieradius van een nieuwe elektrische fiets. Uw fietsgedrag bepaalt hierbij het gewenste aantal Wh (Watturen). Hoe langer de fietstochten/-routes die u wilt maken, hoe meer Wh en hoe hoger de actieradius die u nodig heeft.

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

Wij helpen u graag bij de juiste keuze van het type accu en de gewenste actieradius bij de aanschaf van uw nieuwe elektrische fiets.

» Komt u langs in ons Experience Center te Nunspeet of te Roden of;
» maak een afspraak bij u thuis voor een gratis demonstratie

 

» Meer informatie vindt u in onze gratis brochure

Heeft u nog vragen over de actieradius van elektrische fietsen? Bel 0341 – 217 017