Het verschil tussen de midden- en voorwielmotor

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken. Ze zorgen voor extra ondersteuning tijdens het fietsen waardoor u voorzien wordt van ultiem comfort. Er zijn vele soorten en maten elektrische fietsen beschikbaar, elk met hun eigen unieke specificaties. 

Een elektrische fiets

een elektrische fiets, of ook wel e-bike, wordt gekenmerkt door het gebruik van een motor. De motor wordt op de fiets gemonteerd en biedt daarmee ondersteuning tijdens het fietsen. Omdat de technologie van de motoren zich blijft ontwikkelen, komen er steeds meer varianten op de markt. Een elektrische fiets kan beschikken over een voorwiel-, midden of achterwiel motor. 

Het verschil in de midden en voorwielmotor

Bij de aanschaf van een elektrische fiets komt veel kijken. Wat is de actieradius? Zitten er sensoren op? Hoeveel versnelling heeft de fiets? Hoe gebruiksvriendelijk is de fiets? Wat kost een elektrische fiets? Wat voor motor heeft de fiets? Logisch dat u door al deze vragen niet goed weet waar u goed aan doet. Wanneer het aankomt op balans en veiligheid is het belangrijk op het verschil in de motoren in de gaten te houden. Wat precies het verschil is tussen deze varianten? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

Shimano NEXUS

De voorwielmotor

Een elektrische fiets met een voorwielmotor is het meest gangbare model. Deze variant is de meest eenvoudige uitvoering van een e-bike hierdoor is er een altijd een ruim aanbod beschikbaar. Een elektrische fiets met een voorwielmotor is zeer gebruiksvriendelijk en maakt weinig geluid. Hij verdeelt de aandrijving over de twee wielen waardoor het trappen zeer licht aanvoelt. Daarnaast is de fiets sterk en duurzaam. De e-bike kan met versnellingssystemen als de naaf- en derailleurversnelling uitgerust worden. De voorwielmotor is vaak vele malen goedkoper dan de andere twee soorten motoren. 

De middenmotor

Een elektrische fiets met een middenmotor is een krachtige fiets. Dit komt omdat de motor in de trapas gemonteerd is. Hierdoor ontstaat er een juiste gewichtsverdeling. De balans is dus optimaal tijdens het fietsen en de besturing van de fiets gaat erg gemakkelijk! De fiets is energiezuinig en efficiënt want de middenmotor biedt een grotere actieradius waardoor u dus een lange afstand kunt afleggen met de accu. De krachtsensor van de fiets 

Kortom, de verschillende motoren bieden elk verschillende mogelijkheden. Het is dus maar net wat u in een fiets zoekt. Bij Forza heeft u een ruime keuze uit verschillende elektrische fietsen voorzien van voorwielmotoren en van middenmotoren. Wilt u graag meer informatie ontvangen? Wilt u een proefrit komen maken om het verschil zelf te ervaren?  Neem dan contact met ons op!   

proefrit inplannen