Een fiets van de zaak anno 2020, hoe ziet dat eruit?

Nederland is een echt fietsland! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Studenten fietsen naar school, ouderen stappen op de fiets om een boodschap te halen in de stad en af en sportievelingen maken lange tourtochten door de landschappen. Ook om op het werk te komen, pakken velen de fiets!

Wat is een fiets van de zaak?

Om fietsen te blijven stimuleren, heeft de overheid het mogelijk gemaakt om een fiets van de zaak te verkrijgen. Werkgevers verstrekken fietsen aan hun werknemers, om deze te kunnen gebruiken voor woon- en werkverkeer. Een fiets van de zaak mag daarnaast ook onbeperkt ingezet worden voor privégebruik. Sinds 1 januari 2020 zijn er een aantal dingen veranderd rondom de regeling voor het gebruik maken van een fiets van de zaak.

Hoe hard mag een e-bike?

Regeling anno 2020

Het oude fietsleaseplan wordt vervangen door een nieuwe leasefiets-regeling. De oude regeling was nogal complex, waardoor maar weinig mensen er gebruik van maakten. Het was bijvoorbeeld verplicht om bij te houden hoeveel aantal kilometers er voor privégebruik werden gefietst. De overheid wil fietsen naar het werk stimuleren omdat dit beter is voor het milieu, Sinds 1 januari is het allemaal een stukje simpeler gemaakt. Werkgevers kunnen normale en elektrische fietsen ter beschikking stellen voor hun werknemers. De werknemer betaald hiervoor enkel een bijtelling van 7% per jaar. Hiervoor heeft de werknemer een fiets die voor woon- en werkverkeer gebruikt kan worden. Daarnaast kan een fiets ook geleased worden. De nieuwe regeling lijkt hiermee sterk op de regeling zoals we die voor een auto van de zaak kennen.

Bijtelling

De werkgever betaalt de fiets en draait daarbij op voor de kosten van onderhoud en reparatie. De werkgever moet wel een bijtelling betalen. Over deze bijtelling wordt een loonbelasting betaalt die 7% over de adviesprijs van de fiets en de accessoires van de fiets bedraagt. Deze bijtelling wordt maandelijks bij het salaris berekend. De werknemer betaald dus in de vorm van extra belasting en ziet dit terug op de loonstrook. Soms is het zo dat werkgevers gebruik maken van de werkkostenregeling. In dit geval betaald de werkgever de bijtelling van de fiets.

De voordelen van een fiets van de zaak

Één van de voordelen voor werkgevers is dat voor een fiets van de zaak geen of minder reiskostenvergoeding berekend hoeven te worden. Er worden namelijk geen reiskosten meer gemaakt wanneer er gebruik gemaakt wordt van een fiets. Daar komt natuurlijk ook het feit bij dat er geen brandstofkosten meer gemaakt worden. Dit is ook nog eens beter voor het milieu! Er zijn schadelijke uitstootgassen en natuurlijke bronnen raken minder snel uitgeput. Ook niet onbelangrijk; het is goed voor je gezondheid! Door op de fiets naar kantoor te gaan, heb je twee keer per dag een gratis workout, ben je in de buitenlucht en blijf je ook nog eens fit en gezond!

Forza Fietsen

Bij Forza vindt u een breed aanbod aan fietsen. Wilt u een fiets van de zaak aanschaffen? Wij hebben dé ideale fiets voor u die u kunt gebruiken voor woon- en werkverkeer! Hier vindt u onze top 3 fietsen van de zaak 2020:

  1. De Florence Verde heeft een krachtige voormotor, die toch muisstil is. Daarnaast beschikt deze e-bike over een optimale ergonomische zithouding en heeft de fiets een gemakkelijke, lage instap. De fiets is licht van gewicht dankzij het aluminum frame. Deze is afgewerkt met lasnaden en buisprofielen van hoogwaardige kwaliteit. Via de eenvoudige knops-bediening op het stuur is hij zeer gebruiksvriendelijk. Tot slot beschikt de fiets over een 9 trapondersteuning wat zorgt voor extra gemak en comfort tijdens het fietsen. Volgens de test van het AD, is deze fiets de allerbeste!
  2. De Toscane MAX is een fiets met de meest krachtige middenmotor in zijn klasse. Standaard is deze motor tot maar liefst 80 Nm. Het model is zo uitgevoerd dat deze zorgt voor een optimale ergonomische houding. Ook deze fiets is licht van gewicht dankzij het sterke aluminium frame. De trapondersteuning bestaat uit de standen 3, 5 of 9 voor een comfortabele rit. Op het stuur is een veilige vijf-knops bediening bevestigd die makkelijk te bedienen is.
  3. Ons model de Viela Transporto is een elektrische transportfiets. Hij heeft een stijlvolle retro uiterlijk en is daarmee geschikt voor jong en oud. De fiets beschikt over een comfort zadel, ergonomische gevormde handgrepen en is eenvoudig verstelbaar zodat u hem makkelijk kunt aanpassen naar uw houding. Het frame is van aluminium en daarmee is de fiets erg licht van gewicht. Ook heeft de fiets een display waarop afstand en snelheid worden weergegeven.

Een fiets van de zaak via Forza Fietsen?

Forza Fietsen is aangesloten bij verschillende projecten zoals: Nationaal Fietsplan (NFP), Nationale Fietsprojecten en Bedrijfsfietsen Nederland. Deze projecten zijn opgezet om het gebruik van een fiets van de zaak te promoten en stimuleren. Bij Forza kunt u een (elektrische) fiets aanschaffen met belastingvoordeel via uw werkgever. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Fietsplan voor uw bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie. Vind uw nieuwe fiets van de zaak in onze brochure of kom eens langs in onze showroom in Nunspeet of Roden.