Voorwielmotor of middenmotor?

Het aanschaffen van een elektrische fiets brengt veel keuzes met zich mee. Voor welk model fiets gaat u en wat heeft uw voorkeur wat betreft de motor. Voordat u deze keuzes maakt wilt u zich natuurlijk eerst goed inlezen. Wij geven u graag een beter inzicht in de voor- en nadelen en de verschillen tussen een fiets met voorwielmotor of een middenmotor. Zoals u misschien al wist zorgen beiden motoren voor een aangename fiets ervaring dankzij de ondersteuning. Doordat u minder zwaar hoeft te trappen zult u sneller en niet uitgeput op uw bestemming aankomen. Lees snel verder wanneer u meer wilt weten over de verschillen en de mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het vinden van de geschikte elektrische fiets.

Waarom kiezen voor een fiets met voorwielmotor?

Een fiets met voorwielmotor is een veel gekozen variant. De motor zit voorin de trapas verwerkt en geeft u het gevoel alsof u vooruit wordt getrokken. De fiets is vooral geschikt voor de kortere afstanden en de vlakke landschappen. Een groot voordeel aan het kiezen voor een voorwielmotor is dat de prijs vaak een stuk voordeliger uitvalt. Een voorbeeld van een fiets met voorwielmotor is onze Forza Vito, het goedkoopste model binnen ons aanbod. De fietsen met voorwielmotor zijn erg eenvoudig in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Maar in tegenstelling tot de fietsen met middenmotor zijn ze iets minder krachtig, minder stabiel en iets zwaarder met sturen.

voorwielmotor of middenmotor

Waarom kiezen voor een fiets met middenmotor?

Een middenmotor is bij een elektrische fiets erg populair. De krachtige motor is geschikt voor lange afstanden en heuvelachtige landschappen. Doordat de motor in het midden is geplaatst zal u fietservaring comfortabeler aanvoelen en is de gewichtsverdeling optimaal. Het grootste verschil ten opzichte van de voorwielmotor is dat u natuurlijker fietst met meer kracht. Wel liggen de prijzen voor een fiets met middenmotor vaak een stukje hoger. Een populaire fiets met middenmotor binnen ons assortiment is de Vito Max.

Maak een gratis proefrit!

Bent u er na deze informatie nog niet helemaal uit of een voorwielmotor of middenmotor het beste bij u past? Dan kunt u dit het beste zelf ervaren tijdens een proefrit. Wij komen graag bij u langs met de fiets die u wilt proberen en geven u een advies welke het beste bij u past. Plan via onderstaande button een proefrit in of neem vrijblijvend contact met ons op.

proefrit inplannen