Elektrisch fietsen in de winter/ naseizoen – Veiligheid boven alles

De kou is voelbaar, de bladeren vallen, de winter staat voor de deur. Deze weersomstandigheden zorgen er voor dat u wat meer aandacht dient te besteden aan uw elektrische fiets. Hierdoor zorgt u er wel voor dat u veiliger en prettiger op weg kan met uw elektrische fiets. Uw fiets winterklaar maken kan al heel gemakkelijk met de adviezen van onze ebike professionals, ook als u de fiets niet al te vaak denkt te gaan gebruiken.

  • Belangrijk! Zorg er voor dat de elektrische fiets gestald staat in een vorst en vochtvrije omgeving.
  • Insmeren van bewegende onderdelen met de juiste smeermidellen.
  • Zorgeloos op weg na een onderhoudsbeurt door de specialisten van Forza Fietsen. Vraag naar de mogelijkheden.
  • Zorg er voor dat u na een rit met uw elektrische fiets in de winterkou met bijvoorbeeld gestrooide wegen, de fiets pekelvrij maakt en schoon in de stalling zet.

Hoe dien ik de accu van mijn elektrische fiets te behandelen in de winter?

Zorg er voor dat de accu van uw elektrische fiets minstens 2 maal in de maand opgeladen wordt tot ongeveer de helft (ook bij weinig gebruik). Haal de lader na het opladen weer uit het stopcontact.

Ook is het van belang dat de accu bij kamertemperatuur wordt opgeladen. Laadt de accu ook niet op als deze uit een buitentemperatuur van tegen het vriespunt of zelfs onder het vriespunt vandaan komt. Tip! Haal de accu van de elektrische fiets, leg deze bijvoorbeeld op het aanrecht, laat de accu als de situatie is zoals hierboven beschreven, eerst wennen aan de kamertemperatuur, begin hierna met het opladen. Mocht u de fiets gaan gebruiken is het vanzelfsprekend raadzaam om de accu volledig op te laden. Na dit proces koppelt u de lader van de accu en haalt u de stekker uit het stopcontact.

Veilig elektrisch fietsen!

De winterdagen kenmerken zich niet alleen door het weer, maar ook doordat de dagen aanzienlijk korter zijn. Het is raadzaam om voordat u op pad gaat met uw elektrische fiets, de verlichting zorgvuldig te controleren zodat u ten alle tijde goed zicht hebt op de weg en goed zichtbaar bent voor uw medeweggebruikers.

Daarnaast kan het voorkomen dat het wegdek glad is, laat uw bandenspanning minder zijn dan gebruikelijk, zachtere banden hebben meer grip op het wegdek. Dit punt laten we aan u over, stel uw zadel bij naar de zithoogte zodat u met uw voeten gemakkelijker bij het wegdek kan indien nodig.

Niet geheel onbelangrijk, controleer het remgedrag van uw elektrische fiets van Forza Fietsen. Accuraat remmen is met winterse weersomstandigheden zeer aangenaam.

Let ook op uw snelheid tijdens gladde weersomstandigheden. Het is aan te bevelen om niet te hoge ondersteuningen te gebruiken.

Forza Fietsen wenst u ook in het winterseizoen veel veilige kilometers toe!