Nederlands familiebedrijf Best geteste e-bike 2021 Tot 6 jaar garantie Direct uit voorraad leverbaar*

Onze elektrische fietsen met voorwielmotor

Ben je op zoek naar een elektrische fiets met voorwielmotor? Bovenstaande elektrische fietsen zijn allemaal uitgerust met een voorwielmotor. Een voorwielmotor zit in het voorwiel verwerkt. Hierdoor lijkt het dat de e-bike wat zwaarder is, maar dit raakt weer in balans door de accu die onder de bagagedrager verwerkt is. Onze populairste elektrische fietsen met voorwielmotor zijn de Bologna, de Ventura Speciale en de Fabio Speciale. Met deze e-bikes fiets je de mooiste toertochten en ben je als eerste op je werk. 
Op zoek naar een middenmotor? Kijk dan hier.

Voordelen van een voorwielmotor

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn veruit het populairst. Dit type motor wordt dan ook voornamelijk gebruikt als stadsfietsen. Een voorwielmotor is goedkoper dan andere type motoren en is netjes weggewerkt in het voorwiel. Met een trekkracht tot wel 40 Nm kan een elektrische fiets met voorwielmotor verschillende soorten fietsritten aan. Je kinderen bij school afzetten is een fluitje van een cent, een fijne fietstocht wordt een ontspannende activiteit en ook op je werk kom je niet meer bezweet aan: de voorwielmotor zorgt ervoor dat jij uitgerust op elke bestemming aankomt. Meer weten over voorwielmotoren? We hebben er een uitgebreid artikel over geschreven.

Twijfel je welke motor het best bij je past?

Twijfel je nog tussen een voorwiel- en middenmotor? Of wil je graag weten wat alle verschillen zijn? Onze e-bikeadviseurs staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt ook een proefrit maken op verschillende elektrische fietsen. Zo kun je zelf testen welk type motor jouw voorkeur heeft. Kom naar een E-bike Testcenter of maak een afspraak voor een adviesgesprek en eenproefrit aan huis.