Levensduur fietsaccu

Een fietsaccu is een onmisbaar onderdeel van een elektrische fiets. Het wordt ook wel de drijfkracht van de fiets genoemd, want zonder accu zal de elektrische fiets niet werken. Het is daarom belangrijk om goed met accu om te gaan zodat de levensduur van de fietsaccu zo lang mogelijk is. Het vervangen van een fiets accu is namelijk niet goedkoop. Wij geven u daarom graag een aantal tips hoe uw fietsaccu zo lang mogelijk meegaat en waar u allemaal rekening mee kunt houden. Wanneer u meer informatie wilt ontvangen of u een passend advies wilt krijgen over uw type accu kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Onze e-bike specialisten helpen u graag verder.

Hoe lang gaat een fietsaccu mee?

Over het algemeen heeft een fietsaccu vaak een kortere levensduur dan de fiets zelf. De meeste accu’s blijven vaak tussen de 5 en 6 jaar goed terwijl de fiets zelf vaak wel tientallen jaren kan meegaan. Wanneer u de accu goed behandeld kunt u dit aantal jaar misschien nog iets verlengen. Door bijvoorbeeld de accu goed te bewaren zal hij langer mee gaan en heeft u meer profijt van uw elektrische fiets. Laat de accu bijvoorbeeld minimaal voor 50% op voordat je hem opbergt, vermijd extreme temperaturen en verwijder de accu van de fiets wanneer hij lange tijd buiten staat. Bewaar de accu het liefst op een droge plek op kamertemperatuur.

levensduur fietsaccu

Ook door het juist opladen van uw accu kan de levensduur worden verlengt. Laad en ontlaad de accu bijvoorbeeld regelmatig, ongeveer één keer per maand. Laad de accu op in een droge ruimte en verwijder de oplader tijdig wanneer de accu vol is.

Verder is er tijdens het fietsen ook de mogelijkheid om een aantal stappen uit te voeren waardoor uw accu langer mee gaat. Zorg bijvoorbeeld voor de juiste bandenspanning en rijd niet weg met de trapondersteuning aan. Dit kost namelijk enorm veel energie. Daarnaast is het belangrijk de accu niet helemaal leeg te fietsen en op tijd te schakelen zodat de levensduur van de accu nog langer wordt.

Meer weten over de levensduur accu?

Wilt u meer weten over de levensduur van een accu of is er iets mis met uw accu? Ons ervaren team helpt u graag. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden en tips te bespreken of kom eens langs in een van onze showrooms. Ook wanneer er een ander onderdeel aan uw fiets vervangen dient te worden of gerepareerd komt ons service team natuurlijk gratis bij u langs om uw fiets weet te laten fietsen als nooit tevoren.

Neem vrijblijvend contact op