Alles over de kosten van een e-bike

Overweegt u om een e-bike aan te schaffen maar wilt u eerst alle kosten op een rij zetten zodat u weet wat u te wachten staat. Wij snappen maar al te goed dat u niet op onverwachte kosten zit te wachten. Wij helpen u daarom graag met het inzichtelijk brengen van deze kosten zodat u voorbereid op zoek kunt gaan naar de perfecte elektrische fiets. Bij Forza fietsen onderscheiden wij ons erin dat wij voor u de beste kwaliteit tegen een lage prijs aanbieden. Wilt u meer weten over onze prijzen? Download dan onze brochure. 
Vraag een gratis brochure aan

De prijs van een elektrische fiets

De prijs van een elektrische fiets kan erg variëren, zo zijn is het goedkoopste model al verkrijgbaar vanaf €890,- terwijl het duurste model wel kan oplopen tot de €2.000. Wat de kosten voor de fiets zullen zijn die u wilt aanschaffen, is van een aantal factoren afhankelijk. Wat voor soort motor wilt u bijvoorbeeld op uw fiets, hoeveel uur wilt u er mee kunnen rijden en naar wat voor model fiets bent u op zoek? Zat u meer te denken aan een mamafiets, stadsfiets of transportfiets? Bij ons vindt u het allemaal. 

Kosten e-bike

Overige kosten van een e-bike

Wanneer u een e-bike aanschaft zal u dit in eerste instantie geld besparen wanneer u normaal gesproken met de scooter, auto of het openbaar vervoer reisde. Het scheelt namelijk een hoop aan benzinekosten of kosten voor bijvoorbeeld de trein. Daarnaast draagt een fiets ook bij aan extra lichaamsbeweging waardoor u geen sportschool abonnement meer nodig heeft. Verder is een elektrische fiets ook aftrekbaar waardoor u ook weer geld zal besparen.

Naast dat u geld bespaard zijn er ook nog een aantal andere kosten waar u rekening mee dient te houden. De accu waar de fiets over beschikt zal na ongeveer 5 jaar aan vervanging toe zijn. De kosten voor een nieuwe accu liggen vaak tussen de €300 en €750 euro. Daarnaast is het zo dat uw energierekening iets omhoog kan gaan wanneer u een elektrische fiets regelmatig oplaad. Daarnaast is het ook altijd goed om rekening te houden met bijvoorbeeld onderhoudskosten, kosten voor eventuele extra’s of accessoires of kosten bij schade. 

Interesse in het aanschaffen van een e-bike?

Wilt u meer weten over het aanschaffen van een e-bike of wilt u een vrijblijvend advies ontvangen van onze deskundige fietsspecialisten? Neem gerust contact met ons op via 0341-217017 of vraag meer informatie aan via het contactformulier op onze website.

Contact