Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wij hebben voor u de aan ons veelgestelde vragen over de elektrische fietsen van Forza gebundeld in categorieën. Meer informatie vindt je ook op deze pagina:

» Alles over elektrische fietsen (accu, actieradius en meer..)

Stel uw vraag

Heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met ons via 0341 – 217017 of stuur een email naar info@forzafietsen.nl. Onze e-bike professionals staan voor u klaar!

Fietsen op een elektrische fiets

Hoe bepaal ik de mate van hulp die ik krijg van de ondersteuningsmotor?

Met de zeer eenvoudige drieknopsbediening, die veilig dicht bij uw handvat zit geplaatst, kunt u door middel van de pijl naar boven meer ondersteuning bepalen, met de pijl naar beneden minder ondersteuning. Eenvoud is waar Forza van houdt!

Kan ik ook fietsen zonder gebruik van de trapondersteuning?

Jazeker kan dat, de elektrische fietsen van Forza zijn ook zonder trapondersteuning te gebruiken. U kunt er voor kiezen om volledig op eigen kracht te fietsen door de trapondersteuning uit te schakelen. Door de speciale ontwikkeling van de hulpmotor kan u zonder problemen zonder trapondersteuning uw elektrische fiets gebruiken.

Moet ik niet een kenteken hebben voor mijn elektrische fiets?

Dit is voor de collectie elektrische fietsen van Forza niet van toepassing. De maximale snelheid is vastgesteld op 25 km/h en daardoor vallen de elektrische fietsen niet onder motorvoertuigen.

Hoe snel gaat mijn elektrische fiets?

De wettelijk vastgestelde snelheid is 25 kilometer per uur. De collecties elektrische fietsen van Forza Fietsen voldoen aan deze norm.

Heb ik anti-lekbanden op mijn elektrische fiets van Forza?

Uiteraard zijn alle Forza Fietsen modellen uitgerust met anti-lekbanden. Dit zorgt er voor dat u zorgeloos kunt fietsen.

Hoeveel lucht mag er in de fietsbanden?

In de banden mag afhankelijk van het weer ongeveer 3,8 – 4 bar. Aan de buitenzijde van de band kunt u dit nogmaals controleren. Voel zelf goed met de vingers of er voldoende lucht in de banden zit. Let er goed op dat de juiste bandenspanning nodig is voor de langere actieradius en dat een te lage bandenspanning zorgt voor snellere slijtage aan de buitenband.

Is mijn display verlicht?

Let op! We moeten hier verschil maken tussen het display van de voorwielmotoren en de middenmotoren.

LCD Display van de voorwielmoten:

Houdt de pijl omhoog ingedrukt met de (MODE) knop tegelijk
LCD Display van de middenmotoren:

Houdt het verlichtingsknopje ingedrukt
LED display heeft logischerwijs geen verlicht display.

Hoe zet ik de tripteller op terug op 0?

Tripteller reset  voorwielmotoren:

 1. Druk eenmaal op de (MODE) knop zodat rechtsboven in het scherm TRIP verschijnt
 2. Houdt de knop (Pijl naar boven) en (MODE) tegelijk ingedrukt zodat de tripteller op 0 gaat

Tripteller reset Vito voorwielmotor:

 1. Houdt de SET knop ingedrukt u staat nu op SET 1.
 2. Druk op (-) knop nu staat u tripteller op 0.
 3. U verlaat de instellingen door de aan/uit knop ingedrukt te houden.

Accu elektrische fiets

Hoeveel kilometer kan ik afleggen met een accu?

Met een volledig opgeladen batterij kan u met uw elektrische fiets maximaal tot ca.100 kilometer afleggen met het standaard accu pakket. Met het uitgebreide accupakket is het mogelijk om zelfs tot ca. 140 kilometer af te leggen. Let op dat de totaal af te leggen kilometers altijd per persoon verschillen en afhankelijk kunnen zijn van externe factoren als: heuvelachtige omstandigheden, wind mee of wind tegen, hoogte van de ondersteuning etc. Extreme nadelige externe factoren kunnen van extreme nadelige gevolgen zijn voor de af te leggen afstand van uw accu, de actieradius.

Kan ik ook fietsen zonder gebruik van de trapondersteuning?

Jazeker kan dat, de elektrische fietsen van Forza zijn ook zonder trapondersteuning te gebruiken. U kunt er voor kiezen om volledig op eigen kracht te fietsen door de trapondersteuning uit te schakelen. Door de speciale ontwikkeling van de hulpmotor kunt u zonder problemen zonder trapondersteuning uw elektrische fiets gebruiken.

Is mijn accu ook afneembaar?

De accu van uw elektrische fiets van Forza Fietsen is heel gemakkelijk afneembaar. Zeer prettig voor als u bijvoorbeeld geen stroompunt in uw fietsberging hebt zodat u de accu in huis kunt opladen. Daarnaast ook heel gemakkelijk voor als u de fiets achterop de auto wenst te vervoeren. Dit scheelt nogal in het totale laadgewicht.

Hoe laad ik de accu op?

Met de bijgeleverde Forza Fietsen oplader, kunt u uw accu opladen. Dit kan met dat de accu nog op uw elektrische fiets zit, maar ook als u de accu afneemt en bijvoorbeeld binnen aan de oplader doet. In de accu zit (afgedekt met een rubber dop) een oplaadopening. Laat de lader niet langer dan 24 uur aaneengesloten opladen. Voor de andere veiligheidsvereisten verwijzen we u naar de handleiding. Let op! Verwijder de oplader van de accu voordat u op de fiets stapt, als u de accu in de elektrische fiets oplaad.

Hoe kan ik optimaal omgaan met mijn accu?

Allereerst hoeft u de accu van elektrische fiets niet eerst leeg te rijden voordat deze opgeladen mag worden.

Let op dat u de accu niet blootstelt aan extreme temperaturen zowel extreem koud als extreem warm. Dit zal de prestaties van de accu beïnvloeden.

Als u de elektrische fiets weinig gebruikt, dient u alsnog de accu zo ongeveer om de twee weken op te laden. Dit komt de levensduur van de accu ten goede.

Vraagt de winterperiode nog specifieke aandacht van mijn acccu?

In de winterperiode is het zeker van belang om secuur om te gaan met uw accu. Lees meer op onze blog

Middenmotor

Hoe bepaal ik de mate van hulp die ik krijg van de elektrische fiets met middenmotor?

Het is heel eenvoudig om de ondersteuning van de middenmotor te bedienen. Er zitten aan de linkerkant van het stuur een + knop en een – knop. Met de + knop kunt u tot ondersteuning 5 en met de – knop tot en met ondersteuning 1.

Kan ik ook met de middenmotor fietsen zonder gebruik van de trapondersteuning?

De middenmotor elektrische fiets van Forza is ook zonder trapondersteuning te gebruiken. U kunt er voor kiezen om volledig op eigen kracht te fietsen door de trapondersteuning uit te schakelen. Normaal gesproken schakelt met stand 1,2,3,4 en 5 door de + en de – knop te gebruiken. Als er geen cijfer meer staat, dus een keer op de knop – op de 1 stand, ondersteunt de fiets niet meer.

Hoe snel gaat mijn elektrische fiets?

De wettelijk vastgestelde snelheid is 25 kilometer per uur. De collecties elektrische fietsen van Forza Fietsen voldoen aan deze norm.

Is mijn display verlicht?

LCD Display van de middenmotoren:

 • Houdt het verlichtingsknopje ingedrukt
Hoe zet ik de tripteller op terug op 0?

Tripteller van de middenmotoren:

Tripteller van de middenmotoren (Bafang kleurendisplay):

 1.   Druk de (i) knop 2x kort in. U gaat naar de instellingen van uw e-bike.

 2. Ga naar display settings, dit doet u door weer op (i) te klikken.

 3. Druk nu 7x de (-) knop in om naar Trip reset te gaan druk nogmaals op (i) u zit nu in het menu van trip reset.

 4. Druk 1x op (+) en daarna nogmaals (i) uw trip teller is nu gereset.

 

Tripteller reset Vito MAX:

 1. Houdt de SET knop ingedrukt u staat nu op SET 1.
 2. Druk op (-) knop nu staat u tripteller op 0.
 3. U verlaat de instellingen door de aan/uit knop ingedrukt te houden.

 

Tripteller reset key display:

Stap 1: Druk (+) en (-) knop tegelijk in. U gaat naar de instellingen van uw e-bike.

Stap 2: Druk op (i) u gaat naar display settings.

Stap 3: Druk nog een keer op (i) u zit nu in het trip reset menu.

Stap 4: Druk op de (-) knop u zet de Trip reset op YES

Stap 5: Druk nu de (i) knop in, u ziet CLEARED staan u heeft u trip stand gereset.

 

Hoe maak ik goed gebruik van het Nuvinci schakelsysteem?

Het Nuvinci  traploze schakelsysteem is een technisch hoogstandje! U kunt naar hartenlust op en af schakelen tijdens het rijden. Het systeem is dusdanig ontwikkeld dat u onder druk, op en af kunt schakelen. Een groot voordeel ten opzichte van concurrerende merken. In combinatie met de middenmotor is dit eigenlijk een must. Let op! In stilstand heeft het Nuvinci schakelsysteem niet zijn volledige bereik. Schakel dus niet volledig op en af tijdens stilstand of vermijd het schakelen.

Het display vormt naar een berg als u lichter wilt trappen en vormt een vlakke weg in de zwaarste trapstand.

Overige vragen

Wat is mijn garantie op de aanschaf van een elektrische fiets?

Op de vaste delen van de elektrische fiets krijgt u tot 6 jaren garantie, op de losse onderdelen krijgt u tot 3 jaren garantie.

Wat houdt deze garantie voor u in?

Garantiegevallen zijn onderdelen die onverhoopt toch niet naar behoren blijken te werken binnen bovenstaande termijn. Forza Fietsen repareert deze kosteloos aan huis: wat een Forza service!

Wat is nu het grote verschil tussen voorwielmotor of middenmotor?

Wij krijgen vaak de vraag van wat nu het verschil is tussen een voorwielmotor of een middenmotor. De voorwielmotor is heel goed geschikt voor de vlakke Nederlandse bodem en een lichte heuvel. Maar gaan we de bergen opzoeken naar Frankrijk, Duitsland of misschien blijven we wel binnen Nederlandse grenzen, in Limburg, dan zeggen wij altijd volmondig: “middenmotor”. De middenmotor kan een hogere hellingspercentage aan tot zelfs 25% en dit redt de voorwielmotor niet. Voor meer specifieke inhoudelijke informatie vraag onze specialisten.

Wat zijn de openingstijden?

Forza Fietsen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.30 en op zaterdag van 10.00 – 17.00. Ga naar de contactpagina voor meer informatie.

Hoe vervoer ik mijn elektrische fiets als ik bijvoorbeeld op reis ga?

Er zijn speciale fietsendragers bij Forza beschikbaar om uw elektrische fiets of elektrische fietsen te vervoeren. Als u een bestaande fietsendrager heeft kunnen wij niet garanderen dat dat ook daadwerkelijk past. Onze fietsendragers zijn goedgekeurd voor het maximale toegestane gewicht en eenvoudig in gebruik. Gratis tip!: Haal de accu tijdens het rijden uit de fiets(en) voor een lager zwaartepunt achter de auto. Uiteraard is een trekhaak noodzakelijk als u de fietsendrager van Forza wilt toepassen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat is de levertijd van mijn elektrische fiets?

Forza Fietsen heeft een zeer grote voorraad elektrische fietsen en kan zo direct aan u leveren. Uw voordeel, direct kunnen genieten van elektrisch fietsplezier. Let wel! Ook op onze voorraad geldt bij drukte, direct leverbaar van de op voorraad zijnde modellen. Vraag naar de beschikbaarheid.

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij Forza Fietsen betalen met uw pinpas. U betaalt pas als u de fiets heeft uitgezocht en rijklaar geleverd krijgt. Bij Forza hoeft u nooit vooraf te betalen!

Nieuwe elektrische fiets kopen?

Bent u ook zo benieuwd wat Forza fietsen u te bieden heeft? Vraag dan GRATIS de informatiebrochure aan en bekijk ons aanbod. Binnen enkele werkdagen ontvangt u deze in huis. Bent u er al uit? Vraag dan uw proefrit aan met vrijblijvend thuisadvies op maat.