Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wij hebben voor jou de aan ons veelgestelde vragen over de elektrische fietsen van Forza gebundeld in categorieën. Meer informatie vind je ook op deze pagina:

» Alles over elektrische fietsen (accu, actieradius en meer..)

Stel je vraag

Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via 0341 – 217017 of stuur een email naar info@forzafietsen.nl. Onze e-bikespecialisten staan voor je klaar.

Fietsen op een elektrische fiets

Hoe bepaal ik de mate van hulp die ik krijg van de ondersteuningsmotor?

Met de zeer eenvoudige drieknopsbediening, die dicht bij het handvat zit geplaatst voor veilig gebruik, kun je door middel van de pijl naar boven in te drukken, een hogere ondersteuning aanvragen, druk op de pijl naar beneden voor minder ondersteuning. Dat is de eenvoud waar Forza Fietsen van houdt.

Kan ik ook fietsen zonder gebruik te maken van de trapondersteuning?

Jazeker, de elektrische fietsen van Forza zijn ook zonder trapondersteuning te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om volledig op eigen kracht te fietsen door de trapondersteuning uit te schakelen. Door de speciale ontwikkeling van de hulpmotor kun je zonder problemen de elektrische fiets gebruiken zonder de trapondersteuning.

Moet ik een kenteken hebben voor mijn elektrische fiets?

Dit is voor de collectie elektrische fietsen van Forza niet van toepassing. De maximale snelheid is vastgesteld op 25 kilometer per uur en daardoor vallen de elektrische fietsen niet onder motorvoertuigen. Je hebt dus geen kenteken nodig voor je elektrische fiets van Forza.

Hoe snel gaat mijn elektrische fiets?

De wettelijk vastgestelde snelheid is 25 kilometer per uur. De collectie elektrische fietsen van Forza Fietsen voldoet aan deze norm.

Heb ik anti-lekbanden op mijn elektrische fiets van Forza?

Alle elektrische fietsen van Forza Fietsen zijn uitgerust met anti-lekbanden. Zo zorgen we ervoor dat je zorgeloos vele kilometers kunt maken.

Hoeveel lucht mag er in de fietsbanden?

In de banden mag, afhankelijk van het weer, ongeveer 3,8 – 4 bar. Aan de buitenzijde van de band kun je dit nogmaals controleren. Voel zelf goed met de vingers of er voldoende lucht in de banden zit. Een juiste bandenspanning is nodig voor een hogere actieradius. Een te lage bandenspanning kan ervoor zorgen dat je banden sneller slijten.

Is mijn display verlicht?

Let op! We moeten hier verschil maken tussen het display van de voorwielmotoren en de middenmotoren.

Lcd-scherm van de voorwielmoten:

Houdt de pijl omhoog ingedrukt met de (MODE) knop tegelijk
Lcd-scherm van de middenmotoren:

Houdt het verlichtingsknopje ingedrukt
Een led-scherm heeft logischerwijs geen verlicht display.

Hoe zet ik de tripteller terug op 0?

Tripteller reset  voorwielmotoren:

 1. Druk eenmaal op de (MODE) knop zodat rechtsboven in het scherm TRIP verschijnt
 2. Houdt de knop (Pijl naar boven) en (MODE) tegelijk ingedrukt zodat de tripteller op 0 gaat

Tripteller reset Vito voorwielmotor:

 1. Houdt de SET knop ingedrukt, je staat nu op SET 1.
 2. Druk op (-) knop. Nu sta je tripteller op 0.
 3. Je verlaat de instellingen door de aan/uit knop ingedrukt te houden.

Accu elektrische fiets

Hoeveel kilometer kan ik afleggen met een accu?

Met een volledig opgeladen batterij kun je met de elektrische fiets maximaal tot ca.100 kilometer afleggen met het standaard accu pakket. Met het uitgebreide accupakket is het mogelijk om zelfs tot ca. 140 kilometer af te leggen. Let op dat de totaal af te leggen kilometers altijd per persoon verschilt en afhankelijk kan zijn van externe factoren als  heuvelachtige omstandigheden, wind mee of wind tegen, hoogte van de ondersteuning, etc. Extreme nadelige externe factoren kunnen nadelige gevolgen hebben voor de af te leggen afstand.

Kan ik ook fietsen zonder gebruik te maken van de trapondersteuning?

Jazeker, de elektrische fietsen van Forza zijn ook zonder trapondersteuning te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om volledig op eigen kracht te fietsen door de trapondersteuning uit te schakelen. Door de speciale ontwikkeling van de hulpmotor kun je makkelijk de elektrische fiets gebruiken zonder de ondersteuning.

Is mijn accu ook uitneembaar?

De accu van jouw elektrische fiets van Forza Fietsen is heel gemakkelijk uitneembaar. Zeer prettig als je bijvoorbeeld geen stroompunt in de fietsberging hebt zodat je de accu in huis kunt opladen. Daarnaast is het ook gemakkelijk om de accu uit de e-bike te halen als je de fiets achterop de auto wenst te vervoeren. Dit scheelt nogal in het totale laadgewicht.

Hoe laad ik de accu op?

Met de bijgeleverde Forza Fietsen oplader, kun je de accu opladen. Je kunt de accu opladen als deze nog op de elektrische fiets zit, maar ook als je de accu uitneemt en bijvoorbeeld binnen aan de oplader legt. In de accu zit (afgedekt met een rubber dop) een oplaadopening. Laat de lader niet langer dan 24 uur aaneengesloten opladen. Voor de andere veiligheidsvereisten verwijzen we je naar de handleiding. Let op! Verwijder de oplader van de accu voordat je op de fiets stapt.

Hoe kan ik optimaal omgaan met mijn accu?

Allereerst hoef je de accu van jouw elektrische fiets niet eerst leeg te rijden voordat deze opgeladen mag worden.

Let op dat je de accu niet blootstelt aan extreme temperaturen; zowel extreem koud als extreem warm. Dit zal de prestaties van de accu namelijk beïnvloeden.

Als je de elektrische fiets weinig gebruikt, dien je alsnog de accu zo ongeveer om de twee weken op te laden. Dit komt de levensduur van de accu ten goede.

Moet ik in de winter nog ergens rekening mee houden m.b.t. mijn accu?

In de winterperiode is het zeker van belang om netjes om te gaan met je accu. Lees meer op onze blog.

Middenmotor

Hoe bepaal ik de mate van hulp die ik krijg van de elektrische fiets met middenmotor?

Het is heel eenvoudig om de ondersteuning van de middenmotor te bedienen. Er zit aan de linkerkant van het stuur een + knop en een – knop. Met de + knop kun je omhoog in de ondersteuning (tot en met ondersteuning 5) en met de – knop zet je de ondersteuning lager (tot en met 1).

Kan ik ook met de middenmotor fietsen zonder gebruik van de trapondersteuning?

De middenmotor elektrische fiets van Forza is ook zonder trapondersteuning te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om volledig op eigen kracht te fietsen door de trapondersteuning uit te schakelen. Normaal gesproken schakel je met stand 1,2,3,4 en 5 door de + en de – knop te gebruiken. Als er geen cijfer meer staat, dus één keer op de – knop drukken op de 1 stand, ontvang je geen ondersteuning meer.

Hoe snel gaat mijn elektrische fiets?

De wettelijk vastgestelde snelheid is 25 kilometer per uur. De collectie elektrische fietsen van Forza Fietsen voldoet aan deze norm.

Is mijn display verlicht?

Lcd-scherm van de middenmotoren:

 • Houdt het verlichtingsknopje ingedrukt
Hoe zet ik de tripteller terug op 0?

Tripteller van de middenmotoren:

Tripteller van de middenmotoren (Bafang kleurendisplay):

 1.   Druk de (i) knop 2x kort in. Je gaat nu naar de instellingen van de e-bike.

 2. Ga naar display settings, dit doe je door weer op (i) te klikken.

 3. Druk nu 7x de (-) knop in om naar Trip reset te gaan. Druk nogmaals op (i): je zit nu in het menu van trip reset.

 4. Druk 1x op (+) en daarna nogmaals (i). Je trip teller is nu gereset.

 

Tripteller reset Vito MAX:

 1. Houdt de SET knop ingedrukt. Je staat nu op SET 1.
 2. Druk op (-) knop nu staat de tripteller op 0.
 3. Je verlaat de instellingen door de aan/uit knop ingedrukt te houden.

 

Tripteller reset key display:

Stap 1: Druk (+) en (-) knop tegelijk in. Je gaat naar de instellingen van de e-bike.

Stap 2: Druk op (i). Je gaat naar display settings.

Stap 3: Druk nog een keer op (i). Je zit nu in het trip reset menu.

Stap 4: Druk op de (-) knop. Je zet de Trip reset op YES

Stap 5: Druk nu de (i) knop in, je ziet CLEARED staan. Je hebt de tripstand gereset.

 

Hoe maak ik goed gebruik van het Nuvinci schakelsysteem?

Het Nuvinci  traploze schakelsysteem is een technisch hoogstandje. Je kunt naar hartenlust op- en afschakelen tijdens het rijden. Het systeem is dusdanig ontwikkeld dat je onder druk op en af kunt schakelen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van concurrerende merken. In combinatie met de middenmotor is dit eigenlijk een must. Let op! In stilstand heeft het Nuvinci schakelsysteem niet zijn volledige bereik. Schakel dus niet volledig op en af tijdens stilstand of vermijd het schakelen.

Het display vormt naar een berg als je lichter trapt en vormt een vlakke weg in de zwaarste trapstand.

Overige vragen

Wat is mijn garantie op de aanschaf van een elektrische fiets?

Op de vaste delen van de elektrische fiets krijg je tot 6 jaar garantie, op de losse onderdelen krijg je tot 3 jaar garantie.

Wat houdt deze garantie voor jou in?

Garantiegevallen zijn onderdelen die onverhoopt toch niet naar behoren blijken te werken binnen bovenstaande termijn. Forza Fietsen repareert deze kosteloos aan huis: dat is de service die Forza Fietsen aanbiedt.

Wat is het verschil tussen voorwielmotor of middenmotor?

Wij krijgen vaak de vraag wat nu het verschil is tussen een voorwielmotor en een middenmotor. De voorwielmotor is heel geschikt voor de vlakke Nederlandse bodem en een lichte heuvel. Ga je de bergen opzoeken in Frankrijk, Duitsland of misschien wel binnen de Nederlandse grenzen, in Limburg, dan zeggen wij altijd volmondig: “middenmotor”. De middenmotor kan een hoger hellingspercentage aan tot wel 25% en dit redt de voorwielmotor niet. Voor meer specifieke inhoudelijke informatie: vraag onze specialisten naar alles rondom deze typen motoren. Lees hier meer over voorwielmoteren en middenmotoren.

Wat zijn de openingstijden?

Forza Fietsen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.30 en op zaterdag van 10.00 – 17.00. Ga naar de contactpagina voor meer informatie.

Hoe vervoer ik mijn elektrische fiets als ik bijvoorbeeld op reis ga?

Er zijn speciale fietsendragers bij Forza Fietsen beschikbaar om de elektrische fiets(en) te vervoeren. Als je een bestaande fietsendrager hebt, kunnen wij niet garanderen dat de elektrische fietsen op deze fietsendrager past. Onze fietsendragers zijn goedgekeurd voor het maximale toegestane gewicht en eenvoudig in gebruik. Gratis tip!: Haal de accu tijdens het rijden uit de fiets(en) voor een lager zwaartepunt achter de auto. Uiteraard is een trekhaak noodzakelijk als je de fietsendrager van Forza wilt toepassen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat is de levertijd van mijn elektrische fiets?

Forza Fietsen heeft een zeer grote voorraad elektrische fietsen en kan zo direct aan je leveren. Jouw voordeel is dat je direct kunt genieten van elektrisch fietsplezier. Let wel! Ook op onze voorraad geldt bij drukte direct leverbaar van de op voorraad zijnde modellen. Vraag naar de beschikbaarheid bij jouw e-bikeadviseur.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij Forza Fietsen betalen met de pinpas. Je betaalt pas als je de fiets hebt uitgezocht en rijklaar geleverd krijgt. Bij Forza hoeft je nooit vooraf te betalen.

Nieuwe elektrische fiets kopen?

Ben je ook zo benieuwd wat Forza Fietsen jou te bieden heeft? Vraag dan GRATIS de informatiebrochure aan en bekijk ons aanbod. Binnen enkele werkdagen ontvang je deze in huis. Ben je er al uit? Vraag dan een proefrit aan met vrijblijvend thuisadvies op maat of kom naar een E-bike Testcenter bij jou in de buurt.