Hoe kunt u een e-bike het beste onderhouden?

Wanneer u een e-bike heeft wilt u natuurlijk dat deze jarenlang mee gaat. Daarom is het goed onderhouden van de fiets erg belangrijk. Door de juiste zorg en aandacht te besteden aan bijvoorbeeld de motor of de accu zal de fiets stukken langer mee gaan en kunt u langer genieten van uw fietsplezier.

Aan een elektrische fiets hangt vaak een wat hoger prijskaartje waardoor u er zuinig mee om wilt gaan. Daarnaast bestaat de e-bike uit veel gevoelige onderdelen, die goed onderhouden dienen te worden. Bent u benieuwd wat u kunt doen om zo lang mogelijk van uw e-bike te kunnen genieten? Lees dan snel verder of contact ons vrijblijvend voor een passend advies. Onze specialisten staan voor u klaar.

Wat kunt u zelf doen aan de onderhoud van uw e-bike?

Over het algemeen heeft een e-bike niet heel veel meer onderhoud nodig dan een normale fiets. Maar er zijn wel een aantal belangrijke dingen die u kunt doen waardoor u fiets nog langer mee gaat en waardoor er minder onderhoud door een specialist nodig zal zijn. Wij zetten de tips voor u op een rijtje.

  • Pomp regelmatig uw banden op

In de meeste gevallen wordt de fietspomp er pas bijgepakt als de banden aan de zachte kant zijn, maar het is verstandiger dit regelmatig te doen. Zo zullen de banden minder snel slijten en zal de fiets minder weerstand ervaren. Dit is weer beter voor de accu van de e-bike. Daarnaast dragen opgepompte banden bij aan een betere wegligging.

  • Controleer uw fiets uitvoerig

Om er voor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan is het verstandig de fiets af en toe te controleren. Check bijvoorbeeld of alle boutjes en schroeven nog vast zitten, inspecteer de remblokjes op slijtage en controleer de batterijen van de verlichting.

  • Schoonmaken

Een schone e-bike is niet alleen een lust voor het oog, het draagt er ook aan bij dat de fiets langer mee gaat. Smeer daarnaast ook de ketting met speciale olie in en behandel de onderdelen met roestwerend middel.

Onderhoud accu elektrische fiets

Over het algemeen is een accu van een fiets onderhoudsvrij. Er zijn wel een aantal dingen die u kunt doen om uw accu zo lang mogelijk mee te laten gaan. Gebruik uw fiets bijvoorbeeld regelmatig. Als uw fiets lange tijd stilstaat zal de accu sneller achteruit gaan. Het opladen en ontladen van de accu houd de accu in conditie. Verder is het belangrijk dat u de accu niet op een te koude plek oplaad. Laad hem bij voorkeur in huis of in een garage op waar de temperatuur niet onder het vriespunt kan komen. Ook is het belangrijk dat u de accu meteen oplaad wanneer deze leeg is. Een te diepe ontlading kan de accu beschadigen.

Onderhoudsbeurt voor uw e-bike?

Naast alle dingen die u zelf kunt doen om uw fiets goed te onderhouden, is het ook altijd verstandig eens in de zoveel tijd uw e-bike te laten checken door een specialist. U krijgt altijd wanneer u een fiets aanschaft te horen wanneer er onderhoud aan de fiets nodig is maar dit is vaak afhankelijk van het aantal kilometers die u aflegt. Een expert zal wanneer het nodig is bij u langskomen om uw e-bike te checken en eventuele problemen te verhelpen. Wij raden u aan om uw e-bike minimaal één keer per jaar te laten checken door een professional zodat u nog langer kunt genieten van uw e-bike.

Forza Fietsen staat voor u klaar

Mocht u hulp nodig hebben bij het onderhouden van uw e-bike kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij Forza vinden we het belangrijk goede service te leveren. Wij rekenen daarom geen voorrijkosten als we bij u langs komen. U kunt ook altijd even contact met ons opnemen wanneer u een specifieke vraag heeft over het onderhoud van uw e-bike. Onze specialisten geven u graag een gepast advies.