Waarom kiezen voor een fiets met middenmotor?

Denkt u erover na om een fiets met middenmotor aan te schaffen? Dan snappen wij het maar al te goed dat u eerst een aantal punten op een rij wilt zetten voordat u een keuze maakt. Wij helpen u hier graag bij en zetten een aantal aspecten voor u op een rijtje. Een fiets met middenmotor is de laatste tijd erg populair geworden. Door de betere gewichtsverdeling voelt de fietstocht comfortabeler en stabieler aan. De ondersteuning vanuit het midden van de fiets voelt een stuk natuurlijker aan dan wanneer u kiest voor een achter of voorwielmotor. Het soort fiets wordt ook wel gezien als één van de beste elektrische fietsen van dit moment. Wilt u meer weten over alle voordelen en de soorten fietsen met middenmotor? Lees snel verder of contact ons voor meer informatie. Onze ervaren fiets specialisten helpen u graag!

De voordelen van een middenmotor

Het grootste voordeel aan een middenmotor is dat hij erg krachtig is en daardoor meer ondersteuning geeft en bijdraagt aan een comfortabelere fietservaring. De motor drijft namelijk niet het voor- of het achterwiel aan maar juist de pedalen. Dit zorgt er voor dat u een stuk minder zwaar hoeft te trappen. Het ondersteunende gevoel wordt hierdoor een stuk fijner en comfortabeler ervaren. De fiets heeft daarnaast ook een lager zwaartepunt waardoor de banden gemakkelijker te vervangen of te plakken zijn. Dit gaat vaak bij een voorwiel- of achterwielmotor een stuk lastiger.

fiets middenmotor

De nadelen van een fiets met middenmotor

Bij een fiets met middenmotor wordt er meer kracht op de ketting gelegd, hierdoor kan de fiets soms storingsgevoelig zijn. Hoewel dit niet vaak voorkomt is het toch een punt om mee te nemen in uw overweging. Wel profiteert u bij Forza van goede service waardoor wij zo snel mogelijk bij u langskomen als er iets aan uw fiets mankeert. Daarnaast staat een middenmotor er om bekend dat hij wat meer geluid maakt dan de andere motoren, maar dit is vandaag de dag al bijna niet meer aan de orde.

Kiest u voor een krachtige middenmotor fiets?

Kiest u voor een krachtige fiets met de motor bij de trapas? De aandrijving pakt direct en u geniet van een laag gecentreerd zwaartepunt. Wilt u dit ook eens ervaren? Vraag vrijblijvend een gratis proefrit aan en wij komen bij u langs zodat u kunt kijken of een fiets met middenmotor het beste bij uw past.

proefrit inplannen