Een fiets van de zaak, hoe zit het met de kilometervergoeding?

Wanneer u gebruik maakt van een fiets van de zaak, heeft u recht op een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer. Sinds 1 januari 2020 zijn er een aantal dingen veranderd wat betreft de regeling voor een fiets van de zaak. Ondernemers en werknemers kunnen veel eenvoudiger een e-bike of fiets van de zaak gebruiken.

Een fiets van de zaak

Sommige bedrijven geven hun werknemers de optie om met een fiets van de zaak naar het werk te komen. Deze fiets of e-bike kan daarnaast ook onbeperkt worden ingezet voor privégebruik. Een fiets van de zaak draagt daarbij ook nog eens bij aan uw conditie en gezondheid en aan de vermindering van schadelijke uitstoot in het milieu.

Recht op een kilometervergoeding?

Jazeker! Wanneer u van uw woning naar uw werkplek fiets, heeft u recht op een kilometervergoeding van € 0,20 per kilometer. Dit bedrag is vrijgesteld van belastingen en bijdragen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u verklaren dat u de afstand volledig met de fiets aflegt. Mocht u in de winter en herfst de kou, regen en wind nu niet willen trotseren, dan kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer. De vergoeding gaat dan gewoon door tijdens deze periode. De kosten die u maakt voor het gebruik van het openbaar vervoer kunt u betalen met de kilometervergoeding.
Een fiets van de zaak via Forza Fietsen?

Elektrische fiets uitproberen

Forza Fietsen is onder meer aangesloten bij: Nationaal Fietsplan (NFP), Nationale Fietsprojecten en Bedrijfsfietsen Nederland. Deze projecten zijn opgezet om het gebruik van een fiets van de zaak te promoten en stimuleren. Forza Fietsen beschikt over een ruim aanbod aan (elektrische) fietsen. Wanneer u deze wilt gaan gebruiken als fiets van de zaak, dan kunt u deze met belastingvoordeel via uw werkgever aanschaffen.

Wilt u een fiets van de zaak aanschaffen? Neem contact met ons op voor meer informatie. Vind uw nieuwe fiets van de zaak in onze brochure of kom eens langs in één van onze testcenters.