Elektrische fiets leasen

Een elektrische fiets te duur? Niet als u deze least! Het leasen van een elektrische fiets zorgt voor meer vrijheid en biedt vele mogelijkheden. Zo kunt u hem gebruiken voor het doen van boodschappen, kunt u naar het werk rijden zonder in de file te staan en kunt u lange fietstochten maken.  

Hoe werkt het leasen van een elektrische fiets?

Om een elektrische fiets te leasen moet u er natuurlijk eerst eentje kiezen. Vraag onze brochure aan of neem een kijkje op onze website om het volledige aanbod elektrische fietsen te bekijken. Wanneer u uw elektrische fiets heeft uitgezocht volgt er een kredietwaardigheidstoetsing. Dit houdt in dat er een check gedaan wordt om te kijken of de lease afgesloten kan worden. We bekijken hierbij verschillende factoren en nemen eventuele risico’s in acht. De resultaten bepalen of we de elektrische fiets aan u kunnen leasen of niet. Mocht dit wel het geval zijn, dan kunt u contact met ons opnemen om het leasebedrag aan te vragen en om een eventuele testrit aan te vragen.

Kosten van leasen

Wanneer u een elektrische fiets least, betaald u vaak een bedrag per maand. Dit bedrag is vaak inclusief kosten voor reparaties en onderhoud, accu- en bandenvervanging, diefstal- en schadeverzekering, afschrijvingskosten en leveringskosten. Het leasecontract geeft u de mogelijkheid de elektrische fiets voor een bepaalde tijd te leasen. Wanneer het contract afloopt, levert u de fiets weer in. U kunt er dan voor kiezen opnieuw een contract of te sluiten met een nieuwe fiets.  Over het algemeen is het leasen van een elektrische fiets goedkoper dan deze zelf aanschaffen. E-bikes zijn namelijk nogal een investering. U betaald nu in feite enkel het opladen van de accu.

Forza Toscane groen

Voordelen van het leasen van een elektrische fiets

Het leasen van een elektrische fiets biedt vele mogelijkheden. Wij hebben een paar voordelen voor u op een rijtje gezet:

  1. Een elektrische leasefiets een goed alternatief voor het leasen van een auto. U heeft geen parkeerproblemen meer, hoeft niet meer in de ochtend- en avondspits te staan, u heeft geen benzinekosten, u draagt bij aan een beter klimaat en daarbij blijft u ook nog eens fit.
  2. U weet precies waar u aan toe bent. U betaald namelijk een vast bedrag per maand. Zo komt u niet voor onverwachte uitgaven te staan. Daarnaast hoeft u niet in één keer een (grote) uitgave te doen, maar kunt u deze verspreidt betalen.
  3. U heeft meer keuze, want dankzij ons leaseplan zijn werkelijk waar alle elektrische fietsen geschikt voor het afsluiten van een leasecontract.
  4. Dankzij het nieuwe leaseplan, dat begin 2020 werd gepresenteerd door het kabinet, is het makkelijker om een elektrische fiets te leasen.

Nadelen

Het leasen van een fiets kent echter ook een aantal minpuntjes.

  1. Omdat een elektrische fiets leasen eigenlijk een lening is, wordt u geregistreerd bij het BKR. Dit kan betekenen dat de lease niet wordt goedgekeurd wanneer u de kredietwaardigheidstoetsing niet haalt.
  2. De fiets is niet uw eigen eigendom, u heeft hem in feite in bruikleen. De eventuele restwaarde is dus ook niet voor u.

Sfeerafbeelding

Lease bij Forza Fietsen

Wanneer u een fiets least bij Forza, weet u zeker dat u een voorzien bent van de beste kwaliteit en service. U heeft een ruime keuze uit elektrische fietsen dankzij onze uitgebreide aanbod. Daarnaast zijn al onze fietsen gemaakt van de beste materialen en zijn ze erg betrouwbaar. Heeft u vragen over het leasen van een elektrische fiets of heeft u advies nodig over welk model u het beste kunt aanschaffen, passend bij uw doeleinden? Neem dan contact met ons op of vul de lease aanvraag in en start direct met leasen!

Doe een leaseaanvraag