Een elektrische fiets leasen bij Forza (privé)

Een elektrische fiets is een flinke investering. Wil je graag genieten van een e-bike zonder de hoge prijs in één keer te hoeven betalen? Dat kan! Een elektrische fiets leasen zorgt voor meer vrijheid en biedt vele mogelijkheden. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Een elektrische fiets leasen: hoe werkt dit?

Stap 1 bij het leasen van een e-bike is het kiezen van de fiets die bij jou past! Wil je hier tips over? Bekijk dan eens onze blog over e-bikes. Ook kan je onze brochure aanvragen. Heeft u een keuze kunnen maken? Dan volgt er nu nu een kredietwaardigheidstoetsing. Dat betekent dat er wordt gecontroleerd of de lease afgesloten kan worden. Is de check goedgekeurd, dan kunt u contact opnemen om het leasebedrag aan te vragen. Kan je echt niet meer wachten? Vraag dan gelijk een proefrit aan!

Ventura collectie 2018

Voordelen van leasen

Als eerste moet je weten dat een elektrische fiets leasen een goed alternatief is voor een auto. Je staat niet meer in de file, hebt geen parkeerkosten of problemen meer, het is beter voor het klimaat en je blijft in beweging! Daarnaast betaal je een vast bedrag per maand, je weet dus altijd precies waar je aan toe bent. Geen onverwachte kosten meer! Ook kan het erg fijn zijn dat je het bedrag verspreid kan betalen in plaats van in één keer. Een elektrische fiets leasen heeft dus een hoop voordelen.

Lease mogelijkheden

U kunt kiezen voor private lease of zakelijk leasen. Als uw werkgever geen mogelijkheid biedt voor zakelijk leasen, kan je voor private leasing kiezen. Hierbij lease je de fiets als particulier, daarbij heb je twee opties: operational lease of financial lease.

Operational lease:
Bij operational lease ben je geen eigenaar van de e-bike. Je betaalt voor het gebruik van de fiets. Dit is inclusief verzekering en onderhoud.

Financial lease:
Bij een financial lease betaal je de fiets af in termijnen. Je koopt de fiets en betaalt deze af bij de leasemaatschappij. Bij deze leasevorm ben je echter wel zelf verantwoordelijk voor het onderhouden en verzekeren van je e-bike.

Bologna Nardo Grey Middenmotor Dames

Bologna Nardo Grey Middenmotor Dames

Toch zakelijk leasen?

Tegenwoordig laten steeds meer werknemers de auto staan en pakken ze de fiets om naar hun werk te reizen. Met een elektrische fiets is het gebruik van de fiets als vervoermiddel voor woon- werkverkeer erg aantrekkelijker geworden. De harde wind vormt geen obstakel meer, maar ook tegenwind of drukte in het verkeer hoeft niet meer over nagedacht worden.

Biedt je werkgever de mogelijkheid tot het zakelijk leasen van een e-bike? Dan betaal je vaak een eigen bijdrage in de vorm van bijtelling. Deze wordt opgeteld bij uw salaris en is meestal niet meer dan een paar euro per maand. Hierbij bepaalt de werkgever/verantwoordelijke of het leasebedrag gedeeltelijk of volledig betaald wordt. In het laatste geval hoeft u ook geen belasting te betalen.

De kosten bij het leasen van een elektrische fiets

Een elektrische fiets leasen zorgt in de meeste gevallen voor een vast bedrag per maand wat betaald moet worden. Het bedrag is vaak inclusief kosten voor onderhoud, reparaties, vervanging(en), verzekeringen en leveringskosten. Is het leasecontract afgelopen, levert u de fiets weer in. Je kan ervoor kiezen om een nieuwe fiets te kiezen en opnieuw een contract af te sluiten.

Heb je gekozen voor een financial lease, dan is de fiets uiteraard voor jou. Het leasen van een e-bike is meestal goedkoper dan het aanschaffen van een fiets. In principe betaal je nu enkel voor het opladen van de accu.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze elektrische fietsen of wilt u meer informatie over het leasen van een elektrische fiets? Neem contact op, wij helpen u graag verder.

Wil je direct een leaseaanvraag doen? Dat kan ook! Klik hier voor een leaseaanvraag.