E-bike voor woon- werkverkeer

Steeds meer Nederlanders kiezen een e-bike als vervoersmiddel naar hun werk. Zeker in de stad en bij afstanden minder dan 25 kilometer, blijkt het een ideaal vervoersmiddel. Door op de elektrische fiets naar het werk te gaan komt u vaker buiten, blijft u in beweging en draagt u uw steentje bij aan het milieu. Bovendien staat u met een e-bike nooit meer in de file. Maar welke e-bike is dan het meest geschikt?

Wanneer u een e-bike wilt gebruiken voor woon- werkverkeer is de motorpositie en actieradius het belangrijkste. De motor van de elektrische fiets kan op drie posities geplaatst worden, namelijk in het voorwiel, onder de trapas en in het achterwiel. Een fiets met middenmotor is in dit geval de meest gunstige keuze. Een elektrische fiets met middenmotor levert namelijk veel vermogen en gaat gepaard met een hoge actieradius. Handig als u lange afstanden af wilt leggen.

E-bike met middenmotor

5 voordelen van fietsen naar het werk

Fietsen naar het werk brengt tevens een aantal voordelen met zich mee, zowel voor uw gezondheid als voor uw portemonnee. De elektrische fiets is ideaal voor woon- werkverkeer, dit is waarom:

 1. Vermijd files en volle treinen
  Met een e-bike bent u binnen een mum van tijd op uw werk en weer thuis. Voorkom stress en irritaties van volle treinen en lange files, stap op de fiets en u fietst volledig ontspannen naar uw werk.
 2. Dagelijkse beweging
  Door op de fiets naar uw werk te gaan blijft u in beweging. Heeft u een zittend beroep? Dan is de e-bike voor woon- werkverkeer een goede oplossing om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging te komen.
 3. Verminder stress
  Fietsen door een natuurrijke omgeving heeft een positieve invloed op het menselijk brein. Het is een prima middel tegen stress, wanneer u fietst maakt uw lichaam namelijk endorfine, het hormoon dat voor een geluksgevoel zorgt.
 4. Een e-bike is ideaal voor lange afstanden
  Een e-bike is het perfecte vervoersmiddel voor lange afstanden. U kunt eenvoudig flinke afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. De fietsen van Forza hebben een flinke actieradius, u kunt dus gemakkelijk naar uw werk en terug.
 5. Bespaar kosten
  Dagelijks de auto pakken brengt zekere kosten met zich mee. Deze kunt u besparen door op de fiets naar het werk te gaan. Wellicht is een zogenaamd Fietsplan iets voor u, zodat u op een fiscaal aantrekkelijke manier een nieuwe elektrische fiets kunt aanschaffen.

Fiets van de zaak?

Forza Fietsen is aangesloten bij Nationaal Fiets Plan, Nationale Fiets Projecten en Bedrijfsfietsen Nederland. Dat betekend dat u een elektrische fiets van Forza aan kunt schaffen met belastingvoordeel via uw werkgever. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Fietsplan? Informeer dan naar de mogelijkheden bij uw werkgever. Vervolgens komen wij graag bij u langs zodat u een Forza fiets zelf kunt ervaren. Vind uw nieuwe bedrijfsfiets in onze brochure of bezoek onze showroom in Nunspeet of Roden.

Maak een proefritje

Voordat u een nieuwe auto koopt, maakt u eerst een proefritje om er zeker van te zijn dat de auto aan uw wensen voldoet. Bij het kopen van een elektrische fiets is dit niet anders. Daarom kunt u iedere fiets uit ons aanbod vrijblijvend uitproberen. Dit kan zowel in een van onze e-bike testcenters als bij u thuis. Kom bij ons langs of plan een gratis proefrit in.

Proefrit maken