E-bike met middenmotor

Een e-bike met middenmotor is een van de populairste soorten elektrische fietsen. Dit komt door de betere gewichtsverdeling, waardoor de ondersteuning heel natuurlijk aanvoelt. Bent u op zoek naar een elektrische fiets met middenmotor? Forza Fietsen biedt diverse modellen e-bikes met een middenmotor.

Nederland is een echt fietsland. We pakken graag de fiets om eropuit te gaan, bijvoorbeeld naar school, ons werk of voor recreatief gebruik. Bij Forza vindt u dan ook diverse modellen e-bikes: elektrische damesfietsen, -herenfietsen, -transportfietsen en -moederfietsen. De locatie van de motor varieert, van achterwielmotor tot voorwielmotor en middenmotor. Elke motorpositie heeft zijn eigen rij-eigenschappen, maar de e-bike met middenmotor is verreweg het meest populair.

De krachtigste in zijn soort

Bij een e-bike met middenmotor zit de motor bevestigd op de trapas, aan de onderkant van het frame. Hierdoor wordt het gewicht van de fiets beter verdeeld, waardoor u een stabielere wegligging heeft. De middenmotor heeft in verhouding tot een voor- of achterwielmotor veel meer vermogen en wordt aangestuurd door een combinatie van sensoren, waaronder een trapkrachtsensor. Bij tegenwind en heuvelachtig gebied, merkt de sensor dat u meer kracht moet zetten bij het trappen, waardoor de motor u meer ondersteuning zal bieden. Een elektrische fiets met middenmotor gaat over het algemeen gepaard met een hoge actieradius en wordt dan ook gezien als de beste keuze binnen het segment.

Bafang middenmotor

Eenvoudig onderhoud

Goed onderhoud draagt bij aan langer fietsplezier. Toch heeft een e-bike nauwelijks meer onderhoud nodig dan een normale fiets. Natuurlijk hoeft u niet voor alle werkzaamheden naar een fietsspeciaalzaak, zo kunt u zelf bijvoorbeeld regelmatig uw fiets schoonmaken, de banden controleren en de batterijen van uw verlichting vervangen. Mocht u onverhoopt toch uw band moeten plakken of verwisselen, dan is de e-bike met middenmotor absoluut makkelijker te onderhouden. Dit komt doordat de motor juist niet in het wiel zit, maar op de trapas.

Waarom (g)een middenmotor?

Iedere motorpositie kent zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een elektrische fiets met voorwielmotor bijvoorbeeld vaak voordeliger in aanschaf maar minder krachtig in gebruik. Daarentegen is een e-bike met achterwielmotor erg stil, maar heeft deze fiets in verhouding meer onderhoud nodig. De voor- en nadelen van een e-bike met middenmotor leest u hieronder:

Voordelen
  • Een stabielere wegligging dankzij de motorpositie aan de onderkant van het frame.
  • Natuurlijke en krachtige ondersteuning dankzij de sterke motor.
  • Efficiënte aandrijving dankzij de verschillende sensoren, waaronder een trapkrachtsensor.
  • De motor is netjes weggewerkt in de trapas en valt daardoor minder op.
Nadelen
  • Een middenmotor maakt soms meer geluid t.o.v. een andere motorpositie, overigens is dit anno 2020 al vele malen beter dan een aantal jaar geleden.
  • Hogere aanschafprijs
  • Het frame heeft een hogere instaphoogte

Ervaar het verschil: maak een proefrit

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen een voor- of achterwielmotor of een middenmotor? Of twijfelt u nog welke elektrische fiets u moet kiezen? Bezoek dan een van de Forza testcenters of plan een proefrit aan huis in zodat u zelf het verschil kunt ervaren. Onze fietsspecialisten helpen u graag bij het kiezen van de fiets en motor die bij u past. Bovendien kunnen zij u alles vertellen over de verschillen, voor- en nadelen van iedere motorpositie.

E-bike met middenmotor kopen?

Forza Fietsen biedt een divers assortiment aan e-bikes met een middenmotor. Bent u op zoek naar een elektrische fiets met middenmotor? Onze fietsen zijn direct uit voorraad leverbaar. Bovendien ontvangt u op iedere fiets tot wel 6 jaar garantie. Bekijk bijvoorbeeld het model Stelvio of de voordelige Vito MAX. Deze en alle andere e-bikes met middenmotor bekijken? Vraag onze digitale brochure aan of kom langs in een van de Forza testcenters.

Alle e-bikes met middenmotor