E-bike met middenmotor

Een e-bike met middenmotor is een van de populairste soorten elektrische fietsen. Dit komt door de betere gewichtsverdeling, waardoor de ondersteuning heel natuurlijk aanvoelt. Ben je op zoek naar een elektrische fiets met middenmotor? Forza Fietsen biedt diverse modellen e-bikes met een middenmotor.

Nederland is een echt fietsland. We pakken graag de fiets om eropuit te gaan, bijvoorbeeld naar school, ons werk of voor recreatief gebruik. Bij Forza vind je dan ook diverse modellen e-bikes: elektrische damesfietsen, -herenfietsen, -transportfietsen en -moederfietsen. De locatie van de motor varieert, van voorwielmotor tot middenmotor. Elke motorpositie heeft zijn eigen rij-eigenschappen, maar de e-bike met middenmotor is verreweg het meest populair. Tegenwoordig zijn er zelfs elektrische transportfietsen met een middenmotor!

De krachtigste in zijn soort

Bij een e-bike met middenmotor zit de motor bevestigd op de trapas, aan de onderkant van het frame. Hierdoor wordt het gewicht van de fiets beter verdeeld, waardoor je een stabielere wegligging hebt. De middenmotor heeft in verhouding tot een voor- of achterwielmotor veel meer vermogen en wordt aangestuurd door een combinatie van sensoren, waaronder een trapkrachtsensor. Bij tegenwind en heuvelachtig gebied, merkt de sensor dat je meer kracht moet zetten bij het trappen, waardoor de motor je meer ondersteuning zal bieden. Een elektrische fiets met middenmotor gaat over het algemeen gepaard met een hogere actieradius en wordt dan ook gezien als de beste keuze binnen het segment.

Bafang middenmotor

Eenvoudig onderhoud

Goed onderhoud draagt bij aan langer fietsplezier. Toch heeft een e-bike nauwelijks meer onderhoud nodig dan een normale fiets. Natuurlijk hoef je niet voor alle werkzaamheden naar een fietsspeciaalzaak, zo kun je zelf bijvoorbeeld regelmatig jouw elektrische fiets schoonmaken, de banden controleren en de batterijen van de verlichting vervangen. Mocht je onverhoopt toch de band moeten plakken of verwisselen, dan is de e-bike met middenmotor absoluut makkelijker te onderhouden. Dit komt omdat de motor juist niet in het wiel zit, maar op de trapas.

Waarom (g)een middenmotor?

Iedere motorpositie kent zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een elektrische fiets met voorwielmotor bijvoorbeeld vaak voordeliger in aanschaf, maar minder krachtig in gebruik. Daarentegen is een e-bike met achterwielmotor erg stil, maar heeft deze fiets in verhouding meer onderhoud nodig. De voor- en nadelen van een e-bike met middenmotor lees je hieronder:

Voordelen
  • Een stabielere wegligging dankzij de motorpositie aan de onderkant van het frame.
  • Natuurlijke en krachtige ondersteuning dankzij de sterke motor.
  • Efficiënte aandrijving dankzij de verschillende sensoren, waaronder een trapkrachtsensor.
  • De motor is netjes weggewerkt in de trapas en valt daardoor minder op.
Nadelen
  • Een middenmotor maakt soms meer geluid t.o.v. een andere motorpositie, overigens is dit anno 2021 al vele malen beter dan een aantal jaar geleden.
  • Hogere aanschafprijs
  • Het frame heeft een hogere instaphoogte

Ervaar het verschil: maak een proefrit

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen een voor- of een middenmotor? Of twijfel je nog welke elektrische fiets je moet kiezen? Bezoek dan een van de Forza Fietsen E-bike Testcenters of plan een proefrit aan huis in zodat je zelf het verschil kunt ervaren. Onze e-bikespecialisten helpen je graag bij het kiezen van de fiets en motor die bij jou past. Bovendien kunnen zij je alles vertellen over de verschillen en de voor- en nadelen van iedere motorpositie.

E-bike met middenmotor kopen?

Forza Fietsen biedt een divers assortiment aan e-bikes met een middenmotor. Ben je op zoek naar een elektrische fiets met middenmotor? Onze fietsen zijn direct uit voorraad leverbaar. Bovendien ontvang je op iedere elektrische fiets tot wel 6 jaar garantie. Bekijk bijvoorbeeld het model Stelvio of de voordelige Vito MAX. Deze en alle andere e-bikes met middenmotor bekijken? Vraag onze digitale brochure aan of kom langs in één van de E-bike Testcenters.

Stelvio Tour Performance D

Stelvio Tour Performance D

Forza Vito

Forza Vito

Stelvio Tour Performance H

Stelvio Tour Performance H

Alle e-bikes met middenmotor