E-bike met dikke banden gezocht? Die vindt u bij Forza Fietsen

Het comfort van een e-bike wordt grotendeels bepaald door de motor van de fiets én de banden. Tegenwoordig zien we steeds vaker een e-bike met dikke banden. We leggen graag aan u uit wat hiervan de voordelen zijn ten opzichte van een ‘normale’ of dunne band onder uw e-bike en of in uw specifieke situatie u beter kunt kiezen voor dikke of dunne banden onder uw e-bike.

E-bike met dikke banden

De banden van een fiets vormen samen met de wielen twee grote vliegwielen. Brede banden bestaan logischerwijs uit meer materiaal, waardoor ze ook vaak iets zwaarder zijn dan dunne banden. Naarmate een vliegwiel zwaarder wordt, kost het voor de fietser dus meer moeite om te versnellen of vertragen. Hier kunt u eenvoudig mee spelen door gebruik te maken van een e-bike met juist dikke banden of dunne banden.

Wanneer u uw fiets gebruikt voor ritten waarbij u veel van snelheid verandert, dan bent u het beste af met een e-bike met dunne banden. Lichte wielen onder uw e-bike vergen immers weinig inspanning om te versnellen of vertragen. Hierdoor heeft u het gevoel dat u makkelijker optrekt en afremt. Als u uw fiets gebruikt voor lange afstanden waarbij de snelheid om en nabij constant blijft, dan biedt een zwaarder wiel een groot voordeel. De e-bike met dikke banden en zwaardere wielen komen namelijk, eenmaal op gang, niet meer tot stilstand en kunt u dus lange afstanden op een gelijkmatig tempo fietsen met minder inspanning.

Voordelen van dikke banden

Een e-bike met dikke banden biedt, naast het op een gelijkmatig tempo lange afstanden kunnen fietsen met minimale inspanning, nog meer voordelen. Zo ervaart u door de dikke banden meer comfort, minder drukverlies, meer draagvermogen en een stabieler gevoel. Daarnaast hebben de dikke banden meer grip op de ondergrond, slijten ze minder snel en is er een lagere rolweerstand op zachte ondergrond. Een e-bike met dikke banden is dus bijvoorbeeld ideaal om lange afstanden te fietsen op het strand.

Daarnaast hoeft u dikke banden minder vaak op te pompen. Een e-bike met dikke banden rijdt prima met een bandenspanning tussen 2,5 en 4 bar, terwijl bij normale banden een minimum van 3,5 bar aangehouden moet worden voor optimaal comfort. De rolweerstand blijft namelijk gelijk, of de banden nu gevuld zijn met 2,5 of 4 bar lucht.

Maak een gratis proefrit

In onze showroom kunt u zich uitgebreid laten adviseren over alle mogelijkheden, technische aspecten en verschillen van onze modellen e-bikes met dikke banden. Met behulp van een deskundige fietsadviseur helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze. Op basis van uw wensen, voorkeur en smaak zoeken we de fietsen die het beste bij u passen zodat u vervolgens kunt proefrijden op de e-bike met dikke banden die u het meeste aanspreekt.

Bent u niet in de gelegenheid om naar een van de testcenters te komen of vindt u het simpelweg te ver weg? Geen probleem! Wij bieden ook de mogelijkheid om het proefrijden van de e-bike met dikke banden van uw keuze bij u thuis in uw vertrouwde omgeving te doen. Hoe dat werkt? Vraag gratis onze brochure aan en laat ons weten welke fiets(en) u graag zou willen testen. Vervolgens komen wij met onze speciale demonstratiebus bij u thuis waar u een volledige uitleg krijgt van de door u gekozen fietsen en vrijblijvend kunt proefrijden.

Dit is Forza Fietsen

Proefrijden op een e-bike met dikke banden is onderdeel van onze service waar wij veel waarde aan hechten. We gaan voor de beste service en willen comfortabel fietsen bereikbaar maken voor iedereen. Dat betekent: advies op maat en scherpe prijzen. Doordat onze fietsen rechtstreeks aan de klant geleverd kunnen worden zonder tussenkomst van dealers of tussenhandelaren, krijgt u altijd de scherpste prijs. Kiest u voor Forza Fietsen, dan kiest u voor kwaliteit.

Een elektrische fiets voor iedereen. Dat is onze missie. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan diverse modellen e-bikes met dikke banden. Wilt u graag komen proefrijden op een van onze e-bikes of andere fietsen? Vraag dan een thuisdemonstratie aan, kom naar onze winkel of neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.