Elektrische fiets leasen

Een elektrische fiets te duur? Niet als je deze least! Het leasen van een elektrische fiets zorgt voor meer vrijheid en biedt vele mogelijkheden. Zo kun je de e-bike gebruiken voor het doen van boodschappen, kun je naar het werk rijden zonder in de file te staan en kun je lange fietstochten maken. Maar hoe gaat het leasen van een e-bike in zijn werk? We vertellen je er hier meer over. 

Hoe werkt het leasen van een elektrische fiets?

Om een elektrische fiets te leasen moet je natuurlijk eerst een elektrische fiets uitzoeken. Vraag onze brochure aan of neem een kijkje op onze website om het volledige aanbod elektrische fietsen te bekijken. Wanneer je een e-bike hebt uitgezocht, volgt er een kredietwaardigheidstoetsing. Dit houdt in dat er een check gedaan wordt om te kijken of de lease afgesloten kan worden. We bekijken hierbij verschillende factoren en nemen eventuele risico’s in acht. Deze resultaten bepalen of we de elektrische fiets aan jou kunnen leasen of niet. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je contact met ons opnemen om het leasebedrag aan te vragen en om een eventuele testrit aan te vragen.

Kosten van leasen

Wanneer je een e-bike least, betaal je vaak een vast bedrag per maand. Dit bedrag is vaak inclusief kosten voor reparaties en onderhoud, accu- en bandenvervanging, diefstal- en schadeverzekering, afschrijvingskosten en leveringskosten. Het leasecontract geeft je de mogelijkheid de elektrische fiets voor een bepaalde tijd te leasen. Wanneer het contract afloopt, lever je de fiets weer in. Je kunt er dan voor kiezen om opnieuw een contract af te sluiten met een nieuwe elektrische fiets.  Over het algemeen is het leasen van een elektrische fiets goedkoper dan deze zelf aanschaffen. E-bikes zijn namelijk nogal een investering. Je betaalt nu in feite enkel het opladen van de accu.

Forza Toscane groen

Voordelen van het leasen van een e-bike

Het leasen van een e-bike biedt vele mogelijkheden. Wij hebben een paar voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Een elektrische leasefiets is een goed alternatief voor het leasen van een auto. Je hebt geen parkeerproblemen meer, je hoeft niet meer in de ochtend- en avondspits te staan, je hebt geen benzinekosten, je draagt bij aan een beter klimaat en daarbij blijf je ook nog eens fit.
  2. Je weet precies waar je aan toe bent. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Zo kom je niet voor onverwachte uitgaven te staan. Daarnaast hoef je niet in één keer een (grote) uitgave te doen, maar kun je deze verspreid betalen.
  3. Je hebt meer keuze, want dankzij ons leaseplan zijn werkelijk waar alle elektrische fietsen geschikt voor het afsluiten van een leasecontract.
  4. Dankzij het nieuwe leaseplan, dat begin 2020 werd gepresenteerd door het kabinet, is het makkelijker om een elektrische fiets te leasen.

Nadelen van het leasen van een e-bike

Het leasen van een fiets kent echter ook een aantal minpuntjes.

  1. Omdat een elektrische fiets leasen eigenlijk een lening is, word je geregistreerd bij het BKR. Dit kan betekenen dat de lease niet wordt goedgekeurd wanneer je de kredietwaardigheidstoetsing niet haalt.
  2. De fiets is niet jouw eigen eigendom, je hebt hem in feite in bruikleen. De eventuele restwaarde is dus ook niet voor jou.

E-bike van Forza Fietsen leasen

Lease een e-bike bij Forza Fietsen

Wanneer je een fiets least bij Forza, weet je zeker dat je voorzien bent van de beste kwaliteit en service. Je hebt een ruime keuze uit elektrische fietsen dankzij ons uitgebreide aanbod. Daarnaast zijn al onze fietsen gemaakt van de beste materialen en zijn ze erg betrouwbaar. Heb je vragen over het leasen van een elektrische fiets of heb je advies nodig over welk model je het beste kunt leasen, passend bij jouw doeleinden? Neem dan contact met ons op of vul de lease-aanvraag in en start direct met leasen!

Doe een leaseaanvraag