E-bike kopen

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuw fiets en is een e-bike wellicht iets voor u? In de wereld van elektrische fietsen wordt u overspoeld door ontelbare aanbieders, mogelijkheden en merken waardoor u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet u nu precies op letten wanneer u een e-bike gaat kopen en hoe bepaalt u welke fiets het beste bij u past? De aanschaf van een e-bike is een flinke investering, laat uzelf vooraf dan ook goed informeren over de verschillende mogelijkheden en maak een proefrit, zodat u zeker bent van de juiste aankoop.

Waarom u voor een elektrische fiets kiest

Een e-bike of elektrische fiets is een tweewieler die u tijdens het fietsen extra elektrische ondersteuning biedt. Het is de ideale oplossing voor iedereen die tijdens het fietsen een extra duwtje in de rug wil. De accu en motor zorgen ervoor dat de elektrische ondersteuning wordt opgewekt waardoor u minder zwaar hoeft te trappen. Handig voor lange afstanden zoals woon- werkverkeer, schoolkinderen of recreatief gebruik. U legt niet alleen makkelijker langere afstanden af, u doet dit ook nog eens vele malen sneller. Met een e-bike behaalt u namelijk gemakkelijk een snelheid van 25 kilometer per uur.

Waarop letten bij kopen van een e-bike?

Voordat u een e-bike koopt zijn er een aantal punten waar u op moet letten. We zetten ze voor u op een rij:

Aandrijving

De plaats van de motor is allesbepalend. De middenmotor is verreweg het meest populair, dit komt doordat het rijden met een middenmotor als zeer comfortabel wordt ervaren. Bovendien zijn middenmotoren het krachtigst, waardoor u optimaal wordt ondersteund. Er zijn echter nog andere mogelijkheden: een voorwielmotor en een achterwielmotor.

Accu en actieradius

De accu bepaalt voor een groot deel hoe ver u kunt fietsen, de actieradius. Het is daarom handig om van te voren voor ogen te hebben waar u de e-bike voor wilt gebruiken. Zijn dat korte of lange afstanden?

Zithouding, vering en zadel

De zithouding is bepalend voor het soort fiets dat u uiteindelijk koopt. Sportieve fietsen hebben vaak een hard zadel en een recht stuur, terwijl de meesten de voorkeur geven aan een comfortabele, rechte zithouding. Ook de vering is medebepalend voor het fietscomfort. Wilt u de testen wat voor verschil de vering maakt? Pak dan tijdens de proefrit een aantal drempels mee.

e-bike kopen

Twijfelt u welke e-bike het beste bij u past? Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van de juiste e-bike. Aan de hand van een aantal vragen in combinatie met het maken van een proefrit vindt u gegarandeerd een fiets die bij u past.

E-bike of elektrische fiets?

De termen e-bike en elektrische fiets worden nogal eens door elkaar heen gebruikt. Echter zijn het twee synoniemen, een e-bike is dus hetzelfde als een elektrische fiets, maar deze mogen niet verward worden met een speed pedelec. Een speed pedelec is namelijk een extra snelle e-bike, die tot wel 45 km/u ondersteunt wordt. Het dragen van een helm is dan ook verplicht.

Uiteraard zijn er wel verschillende modellen e-bikes, zoals een elektrische damesfiets, -herenfiets, -moederfiets en transportfiets. Welke soort fiets het beste bij u past, kunt u ontdekken door een afspraak te maken in het e-bike testcenter van Forza Fietsen. In een van de vier testcenters kunt u alle elektrische fietsen bekijken en uitproberen. Wist u dat onze e-bike specialisten ook graag bij u thuis langskomen? Zo kunt u een proefrit maken in uw eigen vertrouwde omgeving.

Over Forza Fietsen

Forza Fietsen wilt elektrisch fietsen bereikbaar maken voor iedereen. Voor dames, heren, moeders, scholieren en senioren. Daarom bieden we een uitgebreid aanbod aan e-bikes: damesfietsen, herenfietsen, driewielers, moederfietsen en transportfietsen. Alle fietsen van Forza gaan door drie kwaliteitscontroles. Een Forza fiets is dus van topkwaliteit waar u op kunt vertrouwen. Combineer dit met een uitstekende service en u wilt nooit meer een andere e-bike.

E-bike kopen

Kort samengevat: er zijn best wel wat punten waar u rekening mee moet houden voordat u een e-bike koopt. De motorpositie, accu en actieradius, zithouding en het model. Het is belangrijk om u hier goed in te verdiepen of te laten adviseren tijdens het zoeken naar een elektrische fiets. Wilt u graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met de fiets specialisten van Forza Fietsen. Wij helpen u graag. Uiteraard bent u ook van harte welkom in een van onze vier testcenters, maak een afspraak of vraag de thuisdemonstratie aan.

Gratis brochure aanvragen