De actieradius van een e-bike

Forza biedt e-bikes aan van de hoogste kwaliteit. Hierdoor kunnen wij garanderen dat ook de actieradius van onze fietsen optimaal is! Wilt u meer informatie over de vele mogelijkheden rondom een e-bike met een goede actieradius? Lees snel verder. 

Wat is de actieradius?

De actieradius is van belang omdat hier rekening mee moet worden gehouden wanneer u een lange fietstocht wilt gaan maken. De actieradius van een elektrische fiets bepaald hoeveel kilometers er gefietst kunnen worden op één volle accu zonder deze dus tussendoor op te hoeven laden. De kracht van de accu verschilt per fiets en daarom is de capaciteit van de actieradius bij iedere e-bike weer anders.  

Welke factoren spelen mee?

De actieradius van een elektrische fiets wordt beïnvloed door verschillende factoren. Deze factoren beïnvloeden dus de afstand die u kunt afleggen tijdens uw fietstocht.

Weersomstandigheden

Wind en temperatuur hebben een bepaalde invloed op de actieradius van uw e-bike. Tegenwind zorgt ervoor dat deze korter wordt. Hoge temperaturen van boven de 30°C en onder de -10°C komen de accu ook niet ten goede.

Bandenspanning

een te zachte bandenspanning van uw e-bike zorgt ervoor dat de rolweerstand toeneemt. Harde banden zorgen voor meer grip en u kunt verder rijden op een volle accu.

Eigen fietsgedrag

De manier waarop u fietst heeft heel veel invloed op de afstand die u kunt afleggen. De snelheid waarmee u fietst maakt dat de luchtweerstand toeneemt en het verbruik van de energie toeneemt. Hoe harder u trapt, des te langer de accu meegaat. Dit komt omdat de motor dan minder energie verbruikt. Op het juiste moment schakelen zorgt ervoor dat het energieverbruik drastische daalt en de accu spaart. 

Elektrische onderdelen

Een e-bike is vaak uitgerust met verschillende sensoren, lampen en displays. Deze onderdelen vragen ook om de nodige energie die uit uw accu gehaald moet worden. Het gebruiksniveau en de kwaliteit van deze onderdelen hebben invloed op de actieradius van uw e-bike. 

De accu 

Tot slot: de capaciteit van de accu vermindert in de loop van de tijd door slijtage en overmatig gebruik. Hij zal dan minder goed opladen waardoor de actieradius zal verminderen. Goed onderhoud van de accu kan de levensduur verlengen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de versleten accu te vervangen voor een nieuwe. 

Goed onderhoud van de accu

Goed onderhoud aan de accu zorgt voor een betere actieradius! Hoe u dat doet? Zorg dat de accu niet te koud of te warm bewaart en opgeladen wordt. Voorkom dat de accu nat wordt. Zorg voor geen totale ontlading en gebruik altijd een goede oplader voor het opladen van de accu. 

Wilt u meer informatie over de actieradius van onze modellen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies of plan meteen een proefrit bij ons in!

proefrit inplannen